3:37 pm - Sunday September 19, 0337

Turcia a doborat un avion de vanatoare Suhoi-24 al Rusiei

389 Viewed Mihai 1 respond

Aviatia militara turca a doborat un avion de vanatoare rusesc Suhoi 24 in apropiere de granita turco-siriana, anunta Reuters .

Ulterior, Rusia a anuntat ca avionul ii apartine si sustine ca nu a violat spatiul aerian turc. Ministerul turc al Apararii sustine insa ca avionul rusesc Suhoi-24 a violat spatiul aerian si ca a fost avertizat de 10 ori .

CNN Turcia sustine ca avionul de vanatoare a fost doborat de armata turca, dupa ce acesta violase spatiul aerian al tarii. Autoritatile turce, citate de Reuters, sustin ca nu cunosc nationalitatea avionului.

Turcia e si ea angajata in lovituri aeriene pe teritoriul Siriei, la fel ca si SUA, Rusia si Franta. Avioane rusesti de vanatoare angajate in atacuri in Siria au violat de mai multe ori spatiul aerian turc, iar autoritatile de la Ankara au reactionat dur fata de Rusia. Pana la acest moment insa, nu exista nici un indiciu legat de nationalitatea avionului doborat.

Turcia este stat membru NATO, iar acest incident ar putea tensiona relatia Rusiei atat cu Turcia, cat si cu NATO, daca incidentul va capata dimensiuni internationale. Or, Turcia si Rusia au dus in ultimii ani o politica de apropiere, marcata de interese economice si chiar geopolitice comune.

Don't miss the stories followStirist.ro and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Related posts
Trackbacks/Pingbacks
  1. Turcia suspendă raidurile aeriene împotriva ISIS in Siria - 27 November, 2015

    […] BREAKING NEWS: Turcia a doborat un avion de vanatoare Suhoi-24 al… […]

Leave a Reply