3:37 pm - Friday September 19, 1738

Sase luni de inchisoare pentru Ioan Becali, Cristi Borcea si Liviu Ciobotariu

223 Viewed Mihai 0 respond

Fostul impresar Ioan Becali, fostul actionar dinamovist Cristian Borcea si fostul fotbalist Liviu Ciobotariu au fost condamnati, joi, de un tribunal din Liege la cate sase luni de inchisoare cu suspendare pentru frauda fiscala, in dosarul transferurilor efectuate de Standard Liege, intre 1999 si 2004 .

De asemenea, cei trei au primit amenzi de cate 11.000 de euro si le-au fost confiscate sume de cate 24.000 de euro .

Antrenorul Liviu Ciobotariu a declarat ca nu a primit nicio instiintare privind aceasta sentinta: “Cunosc cazul, dar nu am fost instiintat de vreo condamnare si nu pot sa comentez in momentul de fata”.

Becali, Borcea, Ciobotariu si alte persoane importante din fotbalul belgian, printre care Luciano D’Onofrio, Alphonse Costantin, Michel Verschueren, Ivica Mornar, Pierre Delahaye, Pierre Francois si Michel Preud’homme, au fost trimisi in judecata, in 2014, fiind acuzati de fals, uz de fals, abuz de bunuri sociale si frauda fiscala, intr-un dosar care se refera la transferurile efecutate de clubul Standard Liege in perioada 1999-2004.
Potrivit procurorilor, un mecanism de facturare a permis fraudarea fiscului belgian si sustragerea de la plata impozitelor pe transferuri in cazul mai multor fotbalisti, prin varsarea unor importante sume de bani, care reprezentatau idemnizatiile lor, in conturile unor societati.
Dintre cei acuzati initial, 19 persoane au negociat cu parchetul incetarea urmaririi penale, in schimbul achitarii unor sume de bani. Doar noua persoane, intre care Pierre Delahaye, fost conducator al clubului Standard, au mai facut obiectul acestui dosar. In cazul acestuia, instanta l-a gasit vinovat, joi, de mai multe fraude fiscale, dar a hotarat suspendarea pronuntarii pentru o perioada de trei ani, considerand ca n-a comis el respectivele fapte, ci doar a avut cunostinta de ele, in calitate de angajat al clubului. Delahaye si-a sustinut nevinovatia pe toata durata procesului.

Ceilalti inculpati, fostii jucatori Ivica Dragutinovici, Sambegou Bangoura si Joseph Enakarhire si impresarii Stanimir Prelici si Alfred Kibembe au fost condamnati la pedepse intre patru si sase luni de inchisoare cu suspendare.

Don't miss the stories followStirist.ro and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Related posts
Your comment?
Leave a Reply