3:37 pm - Sunday September 19, 7819

Samsung plateste despagubiri de 548 milioane de dolari lui Apple

343 Viewed Octavian 1 respond

Samsung a acceptat să plătească Apple despăgubiri în valoare de 548 de milioane de dolari, la cinci ani după ce compania americană a dat-o în judecată pentru încălcarea mai multor brevete pentru tehnologia smartphone.

Compania sud-coreeană a confirmat, într-un declaraţie comună cu Apple, că va face plata până pe 14 decembrie, dacă va primi o factură din partea producătorului iPhone înainte de acest weekend.

După ani de procese şi apeluri, încasarea a peste jumătate de miliard de dolari este o victorie semnificativă pentru Apple. Dar, chiar dacă Samsung pare să capituleze, în comunicat se arată că grupul sud-coreean continuă să îşi rezerve dreptul să obţină rambursarea banilor de la Apple .

Producătorul iPhone a dat pentru prima oară în judecată Samsung în primăvara anului 2011, în Statele Unite.

Un an mai târziu, decizia justiţiei a fost în favoarea Apple, considerând că Samsung a încălcat brevetele Apple pentru funcţii precum tap-to-zoom şi gesturile multitouch.

Apple a cerut despăgubiri de 2,5 miliarde de dolari, dar a primit dreptul doar pentru 1 miliard de dolari. În urma mai multor apeluri, suma a fost redusă la 930 de milioane de dolari, iar în mai 2015 la 548 de milioane de dolari.

În comunicatul de vineri, Samsung îşi rezervă însă dreptul să ceară banii înapoi în procese viitoare. Mai mult decât atât, compania coreeană a anunţat în vară că cere Curţii Supreme a Statelor Unite revizuirea cazului.

Don't miss the stories followStirist.ro and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in
Related posts
Trackbacks/Pingbacks
  1. Apple mai vrea de la Samsung încă 180 milioane de dolari - 28 December, 2015

    […] să plătească încă 180 de milioane de dolari într-un proces în care rivalul său sud-coreean a achitat daune de 548 milioane de dolari pentru că a încălcat patente ale […]

Leave a Reply