2:28 am - Wednesday October 17, 2018

Peste 20000 de oameni au manifestat la Tel Aviv impotriva coruptiei

190 Viewed Octavian 0 respond

Zeci de mii de manifestanti au participat sambata, la Tel Aviv, la “Marsul Rusinii”, un protest indreptat impotriva coruptiei si a aprobarii, intr-o prima forma, a unei propuneri de lege care l-ar putea proteja pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu in investigatiile in care este suspect, transmite EFE .

Participantii s-au adunat pe bulevardul Rothschild, de unde au mers pana la piata Habima, scandand contra lui Netanyahu si a coruptiei guvernului.

Single content advertisement top

Conform estimarilor televiziunii israeliene 10 si ale organizatorilor, aproximativ 20.000 de oameni au luat parte la manifestatie.

Protestul a fost organizat de liderii sociali care convoaca de mai multe luni o demonstratie saptamanala anticoruptie, numita de asemenea “Marsul Rusinii”, in apropiere de resedinta procurorului general al statului, Avichai Mandelblit, pe care il acuza ca nu cerceteaza cu celeritate cazurile in care se presupune ca este implicat seful guvernului.

Manifestatia de sambata a avut loc la cateva zile dupa ce coalitia guvernamentala israeliana a aprobat, intr-o prima forma, o lege ce i-ar impiedica pe anchetatorii Politiei sa transmita procurorului recomandarile lor, dupa finalizarea unei investigatii, atunci cand este vorba de oficiali de rang inalt.

Daca va fi aprobata, reglementarea le va interzice de asemenea acestora sa divulge orice informatii si concluzii catre mass-media, ceea ce ar impiedica publicul sa afle, de exemplu, daca politia a recomandat punerea sub acuzare a unui politician care se prezinta la alegeri in calitate de candidat.

Single content advertisement bottom
Don't miss the stories followStirist.ro - Un blog de stiri and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Antrenorul Cosmin Olaroiu a fost demis de la echipa Al Ahli

Casa de moda Gucci suspectata de evaziune fiscala

Related posts
Your comment?
Leave a Reply