3:37 pm - Saturday September 19, 7192

Pedofilul Roman Polanski scapa de pedeapsa

238 Viewed Octavian 0 respond

Curtea Suprema din Polonia il salveaza de la inchisoare pe pedofilul cineast Roman Polanski .

Aceasta a respins extradarea pedofilului in Statele Unite ale Americii .

Decizia de respingere a recursului formulat de ministrul polonez al justitiei, Zbigniew Ziobro, pune definitiv capat procedurii de extradare incepute in 2014, la cererea justitiei americane .

Roman Polanski, a fost judecat in 1977 in California, pe cand avea 43 de ani, pentru violarea Samanthei Geimer, de 13 ani. Dupa 42 de zile de inchisoare si eliberarea pe cautiune, cineastul, care pledase vinovat de “raporturi sexuale ilegale” cu o minora, a fugit din Statele Unite inainte de anuntarea verdictului, in 1978, temandu-se de o condamnare aspra. Din acel moment autoritatile americane au pornit in urmarirea sa.

Statele Unite ale Americii au solicitat extradarea lui Polanski din Polonia dupa ce acesta si-a facut o aparitie proeminenta in Varsovia in 2014. Un tribunal districtual polonez din orasul Cracovia a respins cererea in octombrie anul trecut, iar procurorul general, functie detinuta de ministrul justitiei, a facut recurs la inceputul acestui an cerand anularea verdictului.

“Curtea suprema … respinge cererea de anulare”, a declarat judecatorul Michal Laskowski. ” Aceasta a fost considerata nefondata”, citeaza Reuters.

Regizorul in varsta de 83 de ani a castigat un premiu Oscar pentru filmul ”The Pianist” (2002), un Glob de Aur pentru ”Chinatown” (1974) si mai multe alte premii cinematografice. El nu a fost prezent la ceremonia de premiere atunci cand a fost recompensat cu mult ravnitul Oscar, tocmai pentru ca fugea de justitia americana. Prezentatorul Harrison Ford a acceptat premiul in numele sau.

Don't miss the stories followStirist.ro and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Related posts
Your comment?
Leave a Reply