6:43 am - Wednesday September 19, 2018

Negocieri de pace intre Guvernul Columbian si rebelii Armatei Nationale de Eliberare

160 Viewed Mihai 0 respond

Guvernul columbian şi a doua cea mai mare grupare rebelă din Columbia, Armata Naţională de Eliberare (ANL) au anunţat iniţierea unor negocieri formale de pace, la sfârşitul lunii octombrie, informează site-ul postului BBC News.

Discuţiile vor fi lansate în capitala Ecuadorului, Quito, pe 27 octombrie.

Preşedintele columbian, Juan Manuel Santos, a cerut ambelor părţi implicate ca solicitările fiecăreia dintre ele să fie realiste. Acesta încearcă, de asemenea, continuarea acordului de pace cu rebelii Farc, care a fost respins în urma unui referendum.

Potrivit lui Juan Manuel Santos, discuţiile neoficiale cu ANL au fost iniţiate cu trei ani în urmă.

Anunţul iniţierii acestor negocieri a fost făcut în Venezuela.

Rebelii ANL şi-au luat angajamentul de a nu mai efectua răpiri şi au eliberat trei ostatici pe parcursul ultimelor două săptămâni, doi alţi prizonieri urmând a fi puşi în libertate în zilele următoare.

Gruparea ANL a fost fondată în anul 1964 pentru a lupta împotriva distribuirii inegale a pământului. De-a lungul timpului, ANL a atacat marii proprietari de pământ şi companii multinaţionale.

Preşedintele columbian Juan Manuel Santos a primit, vineri, 7 octombrie, Premiul Nobel pentru Pace pe 2016, acordat ca urmare a eforturilor depuse pentru soluţionarea pe cale paşnică a războiului civil din Columbia.

Don't miss the stories followStirist.ro and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Related posts
Your comment?
Leave a Reply