8:09 pm - Tuesday October 16, 2018

A murit legendarul boxer Muhammad Ali ( Cassius Clay )

281 Viewed Mihai 0 respond
Muhammad Ali ( Cassius Clay )

Legenda boxului Muhammad Ali ( Cassius Clay ) a murit în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă. Boxerul avea 74 de ani.

Legendarul pugilist Muhammad Ali a încetat din viaţă în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 74 de ani după ce joi, 2 iunie, fusese internat într-un spital din Phoenix cu probleme respiratorii, anunţă CNN.

“După 32 de luptă cu boala Parkinson, Muhammad Ali a încetat din viaţă la vârsta de 74 de ani. Familia Ali vrea să le mulţumească tuturor pentru gândurile bune, pentru rugăciunile lor şi pentru suportul pe care ni l-au acordat în această perioadă ” a spus Bob Gunnell, purtătorul de cuvânt al familiei Ali.

Muhammad Ali a acuzat probleme cardiace în ultimii ani, iar în 2014 a fost internat medicii suspectând că este vorba de o pneumonie. La investigaţiile ulterioare s-a demonstrat că suferise o infecţie urinară. De asemenea, fostul mare boxer suferea de aproape trei decenii de Parkinson, motiv pentru care apariţiile sale în public au fost foarte rare.

Single content advertisement top

Muhammad Ali s-a retras din activitate în 1981, având un palmares incredibil: 56 de victorii şi doar cinci înfrângeri.

“L-am iubit pe Muhammad Ali, era prietenul meu. Este o zi tristă pentru mine. Ali nu va muri niciodată”, a declarat Don King, celebrul promoter al galelor de box.

Pe contul său de Twitter, George Foreman, cel care l-a învins pe Ali în 1974 în lupta pentru titlul mondial la categoria grea a scris: “O parte din mine a dispărut astăzi. Cea mai importantă parte!”

În ultimii ani, Ali a stat departe de viaţa publică. Ultima sa apariţie în public a fost pe 9 aprilie, în Phoenix, la o strângere de fonduri pentru bolnavii de Parkinson.

Ali s-a născut în Louisville, Kentucky, cu numele de Cassius Clay, în ianuarie 1942 şi a început să boxeze la ca amator la vârsta de 12 ani, iar în 1964 a devenit campion la categoria grea, după un meci în care l-a făcut knockout pe Sonny Liston. A fost anul în care s-a convertit la Islam şi şi-a schimbat şi numele.

Cariera lui Ali a fost întreruptă pentru 3 ani şi jumătate pentru că a refuzat să se înroleze în armata Statelor Unite şi să participe la războiul din Vietnam.

Muhammad Ali a fost unul dintre cei mai înverşunaţi luptători împotriva rasismului şi nu de puţine ori a ieşit public pentru a condamna actele de rasism din Statele Unite.

Single content advertisement bottom
Don't miss the stories followStirist.ro - Un blog de stiri and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Siria : Aviatia siriana si rusa bombardeaza masiv orasul Alep

Mircea Basescu, 4 ani de inchisoare cu executare

Related posts
Your comment?
Leave a Reply