6:43 am - Wednesday September 19, 2018

Judecatorul GRIVCO Stan Mustata a fost condamnat la 10 ani si 8 luni de inchisoare pentru fapte de coruptie

194 Viewed Mihai 0 respond
stan mustata
stan mustata

Stan Mustata, fost judecator la Curtea de Apel Bucuresti, a fost condamnat de catre Curtea de Apel Bucuresti la 10 ani si 8 luni de inchisoare pentru luare de mita si trafic de influenta . Sentinta nu este definitiva, putand fi contestata de avocatii lui Stan Mustata la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Stan Mustata este acuzat ca a primit mita pentru a da solutii favorabile in dosare pe care le judeca. Pe parcursul procesului, Stan Mustata a sustinut in fata instantei ca dosarul sau ar fi fost “fabricat artificial”, pornind de la banuiala ca el ar fi incercat sa tergiverseze dosarul ICA, in care Dan Voiculescu a fost condamnat, in cele din urma, la 10 ani de inchisoare cu executare. In dosarul lui Stan Mustata, grefiera Mariana Curea, complicea magistratului, a fost condamnata la patru ani si patru luni de inchisoare.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au dispus ca din pedeapsa de zece ani si opt luni, aplicata lui Stan Mustata, sa fie scazuta perioada in care acesta a fost retinut si arestat preventiv sau la domiciliu, respectiv intre 20 aprilie 2014 si 10 martie .
In acelasi dosar au fost judecati si Ion Boraciu, Florian Alexandru si Ciprian Moraru. Prin intermediul primilor doi, Mustata ar fi cerut bani de la unii inculpati si condamnati, in schimbul unor pronuntari favorabile acestora. Cel de-al treilea barbat a fost trimis in judecata pentru ca ar fi dat bani pentru a obtine o sentinta favorabila. In urma analizarii probelor de la dosar, judecatorii i-au condamnat pe Boraciu la noua ani de inchisoare, pe Alexandru la sase ani si patru luni, iar pe Moraru la doi ani.

Pe parcursul procesului, Stan Mustata le-a spus judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti ca este “bautor de vin” si ca, daca nu ar fi consumat alcool, ar fi constientizat “pericolul” si nu ar mai fi ajuns in boxa acuzatilor.

Don't miss the stories followStirist.ro and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Related posts
Your comment?
Leave a Reply