3:37 pm - Wednesday September 19, 1562

Auchan, Cora si Carrefour vand carne stricata

524 Viewed Mihai 3 responds

Peste 12 tone de carne degradată şi depozitată necorespunzător au fost confiscate din mai multe hipermarketuri, abatoare şi pieţe din Bucureşti şi din ţară, marţi, de poliţiştii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Au fost confiscate 12.660 de kilograme de carne în urma controalele efectuate, marţi, de poliţişti din cadrul IGPR în mai multe pieţe, abatoare sau hipermarketuri din Bucureşti şi din ţară.

Printre hipermarketurile unde poliţiştii, împreună cu inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, au descoperit nereguli în ceea ce priveşte calitatea mai multor alimente comercializate se află şi Auchan, Cora şi Carrefour.

În urma controalelor efectuate marţi au fost constatate 123 de infracţiuni (30 de evaziune fiscală, 42 de infracţiuni de contrafacere) cu un prejudiciu de peste 6,5 milioane de lei. De asemenea, s-au dat sancţiuni contravenţionale în cuantum de 1.073.000 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 205.460 de lei.

In cele mai multe cazuri carnea era degradată şi depozitată necorespunzător. Astfel, în cazul unui abator din Giurgiu carnea expirată, refuzată de comercianţi, era amestecată cu o cantitate mică de carne proaspătă şi scoasă din nou la vânzare. Poliţiştii au găsit aici patru tone de carne degradată ţinute în spaţii frigorifice neautorizate şi două tone de carne depozitate într-o autoutilitară.

Sursele din Poliţie au mai precizat şi că în abatorul din Giurgiu lucrau 11 persoane fără forme legale. De asemenea, în cursul zilei de marţi, în locaţia din Giurgiu au fost sacrificate 32 de vite pentru care nu existau documente de provenienţă .

Poliţiştii au mai găsit la abatorul respectiv 11 bovine vii fără crotalii de identificare şi alte 53 de animale (opt ovine şi 45 de bovine) fără documente de identificare .

Don't miss the stories followStirist.ro and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Related posts
3 Responses to “Auchan, Cora si Carrefour vand carne stricata”
 1. andra
  # 9 December, 2015 at 12:02

  Nu este prima data cand vand carne stricata . Acum i-au prins .

 2. Maria
  # 29 December, 2015 at 15:12

  Romanul se uita la pret in primul rand. Calitatea e ultima prioritate.

Trackbacks/Pingbacks
 1. Auchan vinde carne stricata si a fost amendata cu 30000 lei de catre ANPC - 27 December, 2015

  […] Hypermarketurile Auchan vand in mod frecvent produse expirate si carne stricata . […]

Leave a Reply