6:43 am - Wednesday September 19, 2018

Alina Bica si Dorin Cocos ar putea fi cercetati in arest la domiciliu

288 Viewed Mihai 0 respond

Alina Bica si Dorin Cocos ar putea fi plasati in arest la domiciliu, in dosarul “Bica2”, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a inlocuit masura arestului preventiv in cazul celor doi, transmite Mediafax. Hotararea nu este definitiva, ea poate fi  contestata de procurorii anticoruptie.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis, marti, inlocuirea masurii arestului preventiv cu cel la domiciliu in ceea ce ii priveste cu Bica si pe Cocos, pe o durata de 30 de zile.

In acelasi dosar, magistratii au dispus inlocuirea masurii arestarii preventive in cazul lui Ionut Mihailescu cu masura preventiva a controlului judiciar pe o durata de 60 de zile.

Prin aceeasi sentinta, instanta suprema a dispus inceperea judecatii in dosarul “Bica 2”, dupa ce procurorii DNA au transmis anumite lamuriri solicitate de ICCJ in 3 aprilie.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au admis in parte, la inceputul lunii aprilie, exceptiile formulate de avocatii Alinei Bica si au constatat neregularitatea actului de sesizare, respectiv a rechizitoriului din dosarul “Bica 2”, cu privire la infractiunea de luare de mita, acuzatie legata de dosarul lui Ovidiu Tender, din 2006, de la Tribunalul Bucuresti.

Procurorul DNA care a instrumentat dosarul “Bica 2” a trebuit sa precizeze, in raspunsul solicitat de instanta, daca a disjuns cauza pentru aceasta infractiune, atat in forma autoratului, cat si a complicitatii, precum si daca a disjuns cauza doar pentru folosul necuvenit constand in cedarea actiunilor pe care Ovidiu Tender le detinea la SC UPRUC SA Fagaras, judetul Brasov.

Tot atunci, judecatorii au constatat legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala in acest dosar si au dispus transmiterea la DNA a incheierii motivate, pentru ca, in termen de cinci zile de la comunicare, procurorul sa remedieze neregularitatile actului de sesizare si sa comunice daca mentine trimiterea in judecata a Alinei Bica pentru doua infractiuni de luare de mita, urmand sa coreleze aceste dispozitii cu cele privind infractiunile de complicitate la luare de mita, cu care a fost sesizata instanta in privinta inculpatului Ionut Mihailescu.

Omul de afaceri Dorin Cocos mai are emis pe numele lui un mandat de arestare la domiciliu, in dosarul “Microsoft”. De asenmenea, si Alina Bica mai este arestata la domiciliu intr-un alt dosar, respectiv in “Bica 1”.

Don't miss the stories followStirist.ro and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Related posts
Your comment?
Leave a Reply